Adaptive reuse of Vancouver’s landmark Canada Post building

July 30, 2018

Rendering of a redeveloped Canada Post building in Vancouver. Image courtesy QuadReal Property[1]
Rendering of a redeveloped Canada Post building in Vancouver.
Image courtesy QuadReal Property

The redevelopment project of the Canada Post building in Vancouver by QuadReal Property Group[2] is touted as one of the most ambitious heritage redevelopments in the country’s history, preserving the building’s architectural features through adaptive reuse.

Developed and managed by QuadReal Property Group, The Post will feature 104,980 m2 (1.13-million sf) of office space, offering one of the largest column-free floorplans in downtown Vancouver.

QuadReal has partnered with the City of Vancouver[3], MCM Partnership Architects[4], PCL[5], and Bentall Kennedy[6] for this project.

The Post will also provide more than 18,581 m2 (200,000 sf) of retail space that will cater to the needs of the growing and diverse neighbourhood.

Upon completion in mid-2023, 7000 people will make The Post their office space. Amazon will occupy 35 per cent of the building. The project will also create 3500 to 4000 local jobs during construction.

In terms of sustainability, The Post project will save approximately 25,000 tonnes (27,558 tons) of carbon by retaining the existing structure of the building. The office buildings will be designed to Leadership in Energy and Environmental Design[7] (LEED) Gold Certification, and many energy saving measures will be employed during operation, including waste heat recovery, passive solar shading, light shelves, and an energy efficient building envelope.

“With The Post, QuadReal is respecting the past while looking with purpose toward the future,” said Remco Daal, president, Canadian Real Estate, QuadReal. “The Post re-establishes the building as a signature landmark for a new generation, as it revitalizes the Crosstown neighbourhood, a vibrant destination for culture, sports, entertainment, and business that is quickly becoming the dynamic heart of the city.”

Pedestrian and transit-oriented, the area is steps from Rogers Arena, BC Place, QE Playhouse, and the library, as well as the future home of the Vancouver Art Gallery and False Creek Entertainment District.

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.constructioncanada.net/wp-content/uploads/2018/07/PostRend.jpg
  2. QuadReal Property Group: https://www.quadreal.com/
  3. City of Vancouver: https://vancouver.ca/files/cov/zero-emissions-building-plan.pdf
  4. MCM Partnership Architects: http://www.mcmparchitects.com/
  5. PCL: http://www.pcl.com/Pages/default.aspx
  6. Bentall Kennedy: https://www.bentallkennedy.com/
  7. Leadership in Energy and Environmental Design: https://www.cagbc.org/CAGBC/LEED/Why_LEED/CAGBC/Programs/LEED/_LEED.aspx?hkey=01b3d086-d0a4-42cf-9e61-7830d801c019

Source URL: https://www.constructioncanada.net/adaptive-reuse-of-vancouvers-landmark-canada-post-building/